Chcecie zobaczyć co my przygotowujemy na Święta?
Tradycja to nie trend, bo trend przemija a tradycja zostaje. U nas co roku karp gości na wigilijnym stole, a od 5 lat przygotowujemy go w ten sam sprawdzony sposób, którym chcemy się podzielić albo nawet pochwalić! :)
*cebula
*czosnek
*wegeta
*koper świeży
*cytryna
*karp pokrojony w płaty
Przygotowanie;
-cebulę, cytrynę i czosnek kroimy w połksiężyce, koper siekamy. Tak przygotowanymi składnikami przekładamy karpia i posypujemy wegetą.
-całość odkładamy do lodówki na jeden dzień.
-po jednym dniu przekładamy formę z naszymi składnikami do zamrażarki i przechowujemy do wieczora 23 grudnia
-całość wyciągamy na noc - musi się rozmrozić .
-karpia czyścimy z warzyw i tak przygotowanego panierujemy w bułce tartej i smażymy.
Dobra rada:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz